top of page

שלושה אתגרים מרכזיים מונעים את הניצחון הישראלי במלחמה

מוריס הירש, המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה
סא"ל (במיל') עו"ד מוריס הירש בכנסת (צילום: מייקל כץ)
מקור התמונה:
23.7.24

חוקר ה-JCPA הסביר בכנסת כי מדינת ישראל חייבת להחמיר את העונשים למחבלים, להפסיק לתמוך ברש"פ ולפתח תודעת ניצחון אמיתית • סא"ל (במיל') עו"ד הירש: "הרשות היא הבעיה. אם אנו חפצים בחיים – עלינו לפרק את מחולל הטרור הרצחני"

בתשעת החודשים האחרונים מאז טבח השבעה באוקטובר, חיילי צה"ל ממשיכים להביס את ארגוני הטרור הרצחניים ברצועת עזה. עם זאת, אתגרים קריטיים עדיין ניצבים בפני מדינת ישראל במאבק מול ארגוני הטרור בזירה המשפטית ובעיצוב דעת הקהל הבינלאומית. הבוקר (ג'), במסגרת כינוס מיוחד של השדולה לחיזוק תודעת הניצחון הישראלית בכנסת בשיתוף פרויקט הניצחון הישראלי, הציג חוקר המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה, סא"ל (במיל') עו"ד מוריס הירש, שלושה אתגרים מרכזיים המונעים את הניצחון המיוחל: "מחוץ לשדה הקרב, מדינת ישראל חייבת להשקיע מאמצים באכיפת החוק, בשינוי מהותי של היחס לרשות הפלסטינית ובעיצוב תודעת ניצחון חזקה".


סא"ל (במיל') עו"ד הירש, מנהל היוזמה לאחריותיות ורפורמה ברשות הפלסטינית ב-JCPA, הדגיש את החשיבות של שינוי פרדיגמה במדיניות הענישה כלפי מחבלים: "הבעיה היא מדיניות הענישה. לצד כל עבירות הטרור קבעה הכנסת, וגם המחוקק באיו"ש, עונשים מחמירים. אבל העונשים האלה הם אות מתה!". הוא הוסיף: "בשיטת הענישה שהשתרשה, במקום לגזור עונשים מאפס כלפי מעלה, ברירת המחדל בעקבות הרשעה בעבירת טרור צריכה להיות שהמחבל נידון לעונש המקסימום הקבוע בחוק".





בהתייחס לרשות הפלסטינית ציין סא"ל (במיל') עו"ד הירש את האחריות של הרשות הפלסטינית לחינוך הדורות האחרונים לשנאה וטרור נגד ישראל. "משתתפי הטבח לא קמו באופן פתאומי בוקר אחד והחליטו לרצוח, לענות, לשרוף ולאנוס יהודים. נכונות המחבלים להשתתף בטבח התבססה על שנים ארוכות של הסתה לשנאה," אמר החוקר, והדגיש את ההכרח בפירוק הרשות הפלסטינית: "הגיע הזמן להבין, הרשות היא הבעיה! ואם מדינת ישראל חפצה בחיים, נדרש לפעול, כבר עכשיו, לפירוק מחולל הטרור הרצחני".


בהתייחסו לחשיבות של תודעת ניצחון חזקה, הדגיש סא"ל (במיל') עו"ד הירש כי תפיסת הניצחון חשובה הרבה יותר בתרבות הערבית-מוסלמית: "התרבות של האויב מוגדרת יותר על ידי כבוד ובושה מאשר על ידי משחק מספרי של כמה נהרגו ונלכדו". הוא ציין את הצורך בהשקעה בניהול המידע וההסברה: "על ישראל להשקיע מיד במשאבים האזרחיים במועצה לביטחון לאומי כדי לפתוח משרד חזק לניהול מידע ולכוח רך."


ד"ר דייקר, נשיא ה-JCPA, סיכם בהתייחסות לדיון, ואמר: "למרות התמיכה הגלובלית בתחילת המלחמה, מהר מאוד חזרה הקהילה הבינלאומית להסתכל על מדינת ישראל כ'תוקפן'. מילים הן כלי נשק ואנחנו לא חייבים להפוך לספקי הנשק של האויב שלנו. עלינו להשמיד את הנשק הקוגניטיבי של האויב כיום – זוהי מלחמה בסמארטפון!". לדבריו, צעד זה דורש תשומת לב מידית ומחייב את ישראל להשקיע את המשאבים כדי לפתוח משרד הסברה חזק ויציב: "זוהי לא פחות ממלחמת הקיום של ישראל במאה ה-21".

bottom of page